פליטת זרע בשוגג\גרמא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/02/16 15:40 יז באדר א'

שאלה

שלום רב,

מסיבה בריאותית מסויימת אשתי ואני לא יכולים לקיים יחסים למספר חודשים. הדבר בא לאחר קרוב לשנה שאנחנו ממילא כמעט ולא מקיימים יחסים, עקב הריון קשה שעברנו ותקופת הנידה שלאחר הלידה.

הדבר מקשה עלי מסיבות מובנות, ומביא עלי הרהורים, צרכים וחשש מחטא. שאלתי היא האם מצב כזה מותר יהיה לי להתרחק מדבר עבירה, על ידי אכילת מאכלים שידוע לי מניסיון העבר שגורמים לי לעיתים לקרי לא-רצוני בלילה (מתוך שינה וללא עשייה רצונית או מודעת מצידי).

להבנתי הלכתית מדובר בגרמא, ומדאורייתא אפילו בשבת גרמא מותר. האם על מנת להרחיק את עצמי מדברי עבירה מהלך כזה יהיה מותר? מה דעת כבוד הרב?

בברכה,

**

תשובה

שלום

אסור לנהוג בצורה זו, אלא יש להתרחק כמטחווי קשת ממדיה לא צנועה ומעניינים שיש בהם בעיית צניעות, ולהתפלל לד' שלא תיפקד רע. אפשר להיות גיבור בע"ה.

לגבי עצם הבעיה שלכם, תתקשר עימי ואשמע על מה מדובר, נדיר שאין לכך אפשרות הלכתית באיזה אופנים במשך חודשים.

כל טוב