צניעות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/02/16 17:09 טז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם שמירה על הצניעות צריכה להיות גם כאשר יש איום או סכנה לחיים?

כלומר,נגיד בשואה איימו על אנשים שאם לא יצייטו לבקשות המיניות שלהם ירצחו.. האם במקרה כזה או דומה לו צריך לשמור על הצניעות ולסכן את החיים או לוותר על הצניעות שלי לטובת החיים?

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלות שקשורות לתקופת השואה הם שאלות מורכבות וקשות שהרי אנחנו לא יודעים את הנסיבות ואת הסיטואציה וכל מקרה נדון לגופו.
באופן כללי על פי ההלכה ישנם 3 תחומים שהם ב"יהרג- ואל יעבור" שהם ע"ז ,ג"ע ,שפ"ד.ויש בזה חילוקי דינים ולצערינו נכתבו תשובות בהלכה על מקרים ספציפיים שארעו בשואה. ועל מקרים שקרו בעת מלחמה כגון לקפוץ על רימון ולההרג על מנת להציל אחרים וכדומה.

עייני גם בתלמוד בבלי מסכת גיטין דף נז
"מעשה בד' מאות ילדים וילדות שנשבו לקלון, הרגישו בעצמן למה הן מתבקשים, אמרו: אם אנו טובעין בים אנו באין לחיי העולם הבא? דרש להן הגדול שבהן: אמר ה' מבשן אשיב אשיב ממצולות ים, מבשן אשיב - מבין שיני אריה אשיב, ממצולות ים - אלו שטובעין בים; כיון ששמעו ילדות כך, קפצו כולן ונפלו לתוך הים. נשאו ילדים ק"ו בעצמן ואמרו: מה הללו שדרכן לכך - כך, אנו שאין דרכנו לכך - על אחת כמה וכמה! אף הם קפצו לתוך הים. ועליהם הכתוב אומר: כי עליך הורגנו כל היום נחשבנו כצאן טבחה. ורב יהודה אמר: זו אשה ושבעה בניה"

כדאי לך לקרוא את הסיפור על "סוליקה הקדושה" .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.