כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/02/16 22:36 יג באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי 2 שאלות:

1. תמיד שמרנו בשר וחלב אבל הכלים שהשתמשנו בהם היו אותם כלים. זאת אומרת היינו אוכלים בשרי ואחר כך מנקים את הכלים ויום אחר אוכלים מאותם הכלים חלבי.

עכשיו התחזקנו עוד ורוצים להפריד לגמרי בין הכלים. השאלה היא איך ניתן לנקות נכון את הכלים (האם במקווה) כדי שנוכל להשתמש בהם?

2. אחרי בשר ניתן לאכול חלב רק אחרי 6 שעות נכון? ואחרי עוף אחרי 4 שעות או מספיק 3? ואחרי חלבי ניתן לאכול בשרי אחרי שעה, נכון?

תודה,

גלי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך להפריד בין בשר וחלב לגמרי.
כאילו אלו שני מטבחים: אחד לבשר ואחר לחלב.
סירים נפרדים כמובן, וכל כלי המטבח - מסננות, קרשים, סכינים... הכל נפרד.
כך גם כלי ההגשה: צלחות, כוסות, קערות, סכו"ם... הכל כפול - מערכות נפרדות לחלב ולבשר.

ההכשרה נעשית כמו הכשרה לפסח, צריך להגעיל: להכניס לסיר עם מים רותחים ולאחר מכן לשטוף במים קרים.

לפני ההגעלה לא משתמשים בכלים ל - 24 שעות.
הגעלת החלבי תעשו בסיר חלבי גדול שכל הצלחות, הסכו"ם וכו' נכנס לסיר.
כך את הכשרת הבשרי בסיר בשרי.

כלים מחרסינה או מפלסטיק לא נתן להכשיר.

קישור לדיני הכשרה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4035926,00.html

עלו והצליחו בדרך ד'.