תחפושת בנות בפורים לברסלבים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 22/02/16 21:26 יג באדר א'

שאלה

אני וחברה שלי רוצות להתחפש בפורים לברסלבים. אנחנו נלבש חצאית והכל אבל מותר לנו לשים כיפה של רבי נחמן? ובכלל מותר לנו גם ללבוש ציצית כי אנחנו בנות...

תשובה

שלום

לגבי לא ילבש בפורים- הרמ"א פסק כמהרי"מ להתיר בפורים שאשה תתחפש לגבר ולהיפך, והב"ח כתב לאסור וכ"כ הט"ז ואחרים.
למעשה רבים נוהגים להקל כרמ"א בפורים ולהתחפש לנשים, ובייחוד שרש"י פירש את טעם האיסור שמא ילך מחופש לאשה ויסתובב בין הנשים ויבוא לחוסר צניעות וכד´, ובפורים שידוע שמחופשים נזהרות יותר הנשים ולא שכיח טעם רש"י. אך ראוי להחמיר בעניין זה של תוספת צניעות בישראל וחשש איסור גדול, וכעין זה כתב באר הגולה.

לגבי ציצית וכיפה- על אף שמעיקר הדין מותר, אך בימינו שיש טשטוש מכוון בין מצוות האיש למצוות האשה מצד הכתות החדשות, אזי טוב להמנע מכך אפילו בפורים. התחפשו לנשות ברסלב, כך עדיף.

כל טוב