מיזוג אזכרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/02/16 16:25 יג באדר א'

שאלה

נא להפנות את השאלה לרב מעדות המיזרח.

האם ניתן למזג שתי אזכרות ליום אחד?

אזכרה אחת של אשה שימלאו לה 11 חודשים.

אזכרה שנייה של בנה לפניה בשלושה ימים.

יש חשש שבגלל הצמידות הקרובה , ובגלל שהמוזמנים באים מכל קצווי הארץ לא יגיעו לשתי האזכרות.

האם יש להעדיף לבחור את תאריך הניפטרת ( כי היא האימא) וגם עדיין לא מלאו לה שנה לימי אבלה.

תודה לרב המשיב.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם.אמן.

כמובן שלכתחילה ראוי ורצוי שכל אחד יקבל את האזכרה שלו במועד שלו. וזה לכתחילה. אבל במקרה הנדון בשאלה שיש טורח משמעותי לציבור יש לאחד את האזכרות כדלהלן:
כיוון שהאזכרה העיקרית של אמא היא 12 חודש. אז אפשר לעשות את האזכרה של הבן בתאריך שלו. ולעשות גם את אזכרת ה11 חודש ביחד.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.