הצדיק מזוויל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/02/16 21:51 ט באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום,

השבוע נודע לי על קברו של הצדיק מזוויל,

ועל הישועות וניסים שקרו לאנשים שביקרו בקברו, בימי שני חמישי ושני ברציפות.

רציתי לדעת האם אפשרי ללכת לקבר בימי ראשון רביעי וראשון שוב בערבים?, כי ידוע שבכל פעם שהשמש שוקעת זהו יום חדש, או שחייב להיות בקבר בימי שני חמישי שני?,

אשמח לתשובה בנושא

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן היום מתחיל מהערב שלפניו. אבל יש דברים שלא שייכים לערב: אין אומרים תהלים או סליחות לפני חצות לילה וכד'
אני מאמין בקב"ה ורואה בהליכה בדרכיו ופניה אליו את הסגולה הבדוקה ביותר, אין סגולה טובה ממנה.
אני לא רודף סגולות ולא מבין בסגולות אבל נראה לי שאם אתה רוצה להתברך בסגולה תנהג על פי הסגולה בדרך הפשוטה: לך ביום ולא בלילה.