זמן הדלקת נרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 17/02/16 23:36 ח באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

בהרצאה הרב פנגר אמר שרצוי להקדים את השבת ולא בלחץ להדליק את הנרות בדקה ה - 90 וכן לא לחכות להבדלה, אלא לתת לשבת בנחת להיכנס ובנחת לצאת. לעומת זאת רבנית רות שמש אמרה שלא צריך יותר מדיי להקדים ושיש להדליק את הנרות בסמוך למה שכתוב בלוח שנה. מצד שלשי רבנית קניבסקי המליצה/ביקשה להקדים את השת ב 10 דקות. מכל הדבר הזה באיזו שעה אני אמורה להדליק את הנרות ובאיזו שעה לעשות הבדלה?

תודה מראש ויום טוב

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

[הדלקת נרות שבת]
חובה להדליק נרות לא אחרי הזמן הרשום בלוח לפי מקום מגורייך.
רצוי מאד להקדים -
1. להדליק בכל מקום בארץ , בלנ"ד, לפי המודפס בלוח ירושלים (ומי שמתכוונת לא להקדים יותר מידי כנראה מתכוונת לא להקדים בהרבה מהזמן המודפס לירושלים).
2. מצווה להקדים מאד בהכנות לשבת ואפילו להגיע למצב שהכל מוכן בבוקר או בשעות הצהרים המוקדמות ואז להדליק את הנרות ברוגע (בזמן 'ירושלים').

[מוצאי שבת]
אין להבדיל לפני צאת השבת.
אם ממשיכים את השבת בלימוד תורה ובזמירות וכד' - ניתן לאחר גם בכמה שעות.
אם הזמן נמרח - אין סיבה לאחר יותר מאשר 90 דקות אחרי השקיעה.
אני ממליץ לך לנהוג לפי הלוח ולא לאחר יותר מכך.
בכל מקרה יש לך להקדים את ההבדלה למלאכות החול.

בברכה דוד לוי