לבד בלידה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/02/16 19:00 ח באדר א'

שאלה

שלום אני נמצאת לפני לידה בשבוע 39 ברוך השם. אני נמצאת במצב קצת לחוץ כיוון שאין מי שיהיה מלווה שלי בלידה

בעלי לא יהיה בלידה כיוון שאנחנו שומרים טומאה.

אמא שלי לא רוצה ככ להיות בלידה מרגישה לחוצה ויכול להיות שאת הלחץ הזה תעביר אליי. אני אובדת עצות מרגישה לבד אין מי שיכול להיות איתי ואני ממש נמצאת בקריסה גם ככה מהלחץ מה עליי לעשות ?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אותך ללידה קלה .מתוך בריאות שמחה ורגיעה .
הריון זה לא מחלה ולידה זה מאורע טבעי ומשמח.
כדאי לך לשוחח על כך עם אישך ולנסות לבדוק איתו את התהליכים שאת עוברת.

כמו כן כדאי לך מאוד לכתוב לעצמיך תפילה אישית לקב"ה ולבקש ממנו את מה שאת חסרה ואת מה שאת רוצה. הקב"ה נמצא איתך בכל רגע ובודאי ברגע הלידה. יש לך שמירה מיוחדת ויש לך זכות מיוחדת שאת מביאה חיים לעולם. ובראש השנה התפללת וביקשת ["כותבנו בספר חיים למענך אלוקים חיים"] .

כמו כן כדאי לך לבדוק אופציה של "דולה" - תומכת לידה בתשלום שתלווה אותך. (נדמה לי שיש החזרים מקופ"ח...)

שיהיה בהצלחה ,

עוזיאל אליהו,

.