גירושין קראיים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/02/16 14:14 ה באדר א'

שאלה

שלום רב,

מדוע ההלכה פוסלת את נוסח הגירושין המתבצע בעדה הקראית? מה בנוסח הקראי נוגד את חוקי התורה? ומדוע את נוסח הנישואין הקראי ההלכה לא פוסלת?

תודה.

תשובה

שלום לך

הקראים אינם מאמינים בתורה שבעל פה ואינם פועלים על פיה (הם פועלים לפי דברים שבדו מליבם שכן לא ניתן לקיים את דברי הקב"ה שבתורה בלי הסברים נוספים).

[הקידושין] שלהם אינם קידושין שכן אינה מקודשת 'כדת משה וישראל'.

[הגירושים] שלהם אינם כתקנת חכמים ולכן הם אינם גרושים.

יהודים, וגם מי שאינם יהודים, המקימים בית משותף וחיים ביחד הם נחשבים כנשואים, גם אם לא קידשו את חייהם בחופה וקידושין.

יהודים יכולים להפרד רק על ידי גט כהלכה.
הקראים שמקימים בית למטרת נישואין הם נחשבים כנשואים אבל אם חלילה הם מתגרשים הרי שהגירושין שלהם אינם גרושין ואז ה'נישואין השניים' שלהם אינם תופסים ובניהם נחשבים לממזרים או לספק ממזרים

הערה - גם מי שאינם יהודים החיים ביחד נחשבים לנשואים אלא שהגירושים הם בכך שהם נפרדים ולא חיים יותר ביחד.
כיון שהקראים במקורם יהודים הרי שחלים עליהם דיני היהודים.

בברכה ובהצלחה דוד לוי
יהוד