זוגיות ומשפחה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/02/16 11:41 ל בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בעלת תשובה מזה כשנה, הכרתי בחור דתי, שעזב את הישיבה בגיל 16 וכרגע אנחנו מתחזקים יחד.

כעבור חצי שנה לערך החלטנו להתחתן. אבל אז צצו מלא בעיות

ההורים שלי חילונים, והם אנטיים לכל מה שקשור בדת. רצינו לעשות חתונה בהפרדה אבל אבא שלי לא מוכן לאירוע כזה, הוא טוען שיסבול ושאם יבוא יצטרך להסתלק מוקדם כי אין לו מה לחפש שם. חשוב לציין שרוב האורחים דתיים בחתונה(המשפחה שלי רק 50 איש). הצעתי לעשות אזור מעורב,אבל גם זה לא מספק אותם. ודבר נוסף אני אישית לא מעוניינת בחתונה מעורבת.אני ממש מפחדת שהארוע יתפקשש, שהמשפחה שלי לא תגיע או יעשו לי בושות לכל החיים. אני ממש מתביישת להציג עצמי כבעלת תשובה אז אני מגדירה עצמי דתייה ונמנעת מלדבר על הבית והעבר כי אני מתביישת בזה ואני פוחדת שיהיו לי מלא בושות עם המשפחה בארוע הזה. המשפחה של החתן היא דתייה- חרדית היא תומכת בנו לאורך כל הדרך. הבעייה היא מה עלינו לעשות?אני לא רוצה לבטל את האירוע או לעשותו מעורב

תעזור לנו כבוד הרב בתודה רבה !

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב! ויהי רצון שבורא העולם ישלים זה הבניין אמן.אל תתנו לדברים הטכניים (חשובים ככל שיהיו) להפיל לכם את השמחה.

הראש היהודי יכול לייצר פתרון לכל בעיה.
שלב ראשון אתם שניכם צריכים לשבת עם ההורים שלך ולשוחח איתם שיחה רגועה ולנסות להבין מה הרצון הפנימי שלהם. [מה הם רוצים וממה זה נובע?]
השלב השני הוא מפגש נוסף עם הצעה לפתרון שלוקחת בחשבון את מה שהם אמרו .
יתכן מאוד שהבעיה של נפרד או מעורב זה כלל לא הבעיה אלא דברים נוספים או אחרים שונים לגמרי.
תבואו לפגישה עם ראש פתוח ועם נכונות להבין את שורש הדברים. וכאשר תדעו את שורש הדברים תוכלו לייצר פתרון שמתאים לסיטואציה המורכבת הזו.

תזכרו שמכשולים עוברים בקפיצה לגובה .לדלג מעל המכשול בתנופה לגובה ובכך להרים את העיניין ממשהו טכני למשהו הרבה יותר גבוה והרבה יותר משמעותי בנוגע לקשר שלכם עם המשפחה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.