פעילות על אמונה בדברים הקטנים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 08/02/16 21:53 כט בשבט התשעו

שאלה

שלום :) בשבת הזאת אצטרך להעביר פעולה לכ30 חבר'ה דתיים וחילונים בכיתות י'- י"ב, בנושא אמונה מתוך הדברים הקטנים, והלכאורה לא משמעותיים בחיי היום יום. הפעילות צריכה להימשך כרבע שעה. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא מתודות, עזרים, מדרשים וכדומה לפעולה, חשוב לי שהיא תהיה משמעותית ושתדבר לכל המשתתפים. תודה רבה :)

תשובה

לק"י

שלום לך טל,
אני יודע שעבר קצת זמן מאז ששלחת את השאלה והיא כנראה לא רלוונטת לפעילות שתכננת, אבל היא אולי רלוונטית לעתיד או לאחרים.
כמובן, את מזומנת לשתף את כולנו מה עשית.
בגלל שזה פעילות לחבר´ה דתיים וחילוניים, צריך דבר ראשון לדעת שלא מדובר בפעילות בהכרח לחבר´ה שמאמינים, או שהם בראש הדתי.
זה שיודעים מי החבר´ה כבר תורם להבנה מה ניתן להעביר.
דבר שי, ב"ה יש נושא - אבל אפשר למקד אותו לכל מיני כיוונים אם זה להאמין במסוגלות של הדברים הקטנים שיכולים להשפיע ולעשות גדולות, או אולי לראות את האמונה ב"ה בדברים הקטנים.
כן, זה שני מסרים שונים שנגזרים מתוך מה שקיבלת כנושא כללי.
ברגע שסוגרים על זה כבר יותר קל להסתכל איך להביע את זה בזמן הכל כך קצר שלרשותך - ס"ה מתודה אחת ואולי לחלק משהו בסוף עם המסר האדיר שאפשר לצאת מזה.
איזה מסר?
יש מלא אתרים או דברים שאפשר לחפש (חיפוש של "חיבור זה שם המשחק", פעולה.נט וכד´ בהחלט יכול לעזור).
זה אם זה פעולה - אם זה לימוד קצר ומשותף זה כבר אחר, ובזה בהחלט נוכל לעזור אם יש טיפה יותר מיקוד בתוך הנושא הרחב והחשוב הזה.
מקווה שזה עוזר, וכמובן נשמח לעזור בעוד נושאים של הדרכה, או אחרים בעתיד.
אם צריך עוד משהו בנשוא זה - בשמחה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com