תענית - נוסח "נתמעט חלבי ודמי" במנחה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 08/02/16 17:35 כט בשבט התשעו

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב ,

יש לי שאלה בקשר לתענית יחיד

רציתי לשאול למה הנוסח של "נתמעט חלבי ודמי" נאמר דווקא בתפילת שמונה של מנחה ולא של ערבית? הרי יותר הגיוני שאדם מחכה לצאת הכוכבים להוציא את הצום , וגם בנוסח של הקבלה יום לפני כתוב "עד אחר תפילת ערבית" שהאדם מקבל צום עד אחר ערבית , אז למה בעצם להגיד את הנוסח של "ישבתי בתענית" במנחה ולא להגיד את זה בערבית ?

(יש לציין שאני מתפלל יחיד בינתיים)

איך לנהוג למעשה?

תודה רבה

תשובה

לא כולם נוהגים לומר את זה .
למי שנוהג הסיבה היא שבזמן ערבית בעצם הוא כבר רשאי לאכול, ולכן יותר הגיוני לומר זאת בתפילה האחרונה שבה בוודאות אסור לאכול