כיבוד הורים וחברתי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 08/02/16 14:29 כט בשבט התשעו

שאלה

צהריים טובים,

רציתי לשאול כיצד עלי לנהוג במצב זה:

אני מדבר עם מישהי שהוריה אינם מסכימים לה לדבר עם בנים בכלל. אך היא איננה מקשיבה להוראה זאת ובכל זאת מתעקשת לדבר עימי.

יש לי התלבטות אם אמשיך לדבר איתה אני אהיה מסייע בעברה של כיבוד הורים.

ואם אנתק קשר היא תעלב נורא ותחשוב שהיא איננה חשובה לי כלל.

יש לציין כי הסברתי לה כמה פעמים על עניין כיבוד ההורים אך היא מסרבת לקבל זאת בגלל שהיא איננה בקשר טוב עם הוריה והיא רואה בטענה שלי שעצם דיבורי עמה הוא בשבילי כמסייע בעברה כטענה שאינה מוצדקת וכי אם היא חשובה לי מספיק אמשיך לדבר איתה.

דעתי היא שאומנם היא חשובה לי אך אני לא רוצה להיות כמסייע עברה ושאיפתי היא לחיות חיי תורה כמה שאפשר.

ומקשר זה לא יצא קשר של נישואים...

( שנינו דתיים היא חבדנקית ואני דתי לאומי) בתודה מראש.

אלירן

תשובה

שלום

יש להמנע מלשוחח באריכות

כל טוב