חטא האישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/02/16 19:56 כח בשבט התשעו

שאלה

בתורה כתוב שהאישה האכילה את האדם הראשון מעץ הדעת והיא קיבלה את עונשה שבסבל ועצב היא תלד ילדים אבל זה לא נכון כי כל היונקים סובלים כשהם בהריון כלבים,חתולים וכולי אז במה בעלי החיים האלה חטאו

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מבין בחתולים וכלבים, אני בטוח שמי שמבינים בכך יודעים מה התפקיד של כל מה שקורה בשעת הלידה אצל היונקים.

הקב"ה ברא את החיות כך שפעולות טבעיות לא מביאות סבל ולא ייסורים: אכילה, הליכה, הנקה... אדרבא, הן נעימות לגוף.

בשונה מכל פעולה טבעית אחרת, לידה היא תהליך טבעי שמלווה בכאב חזק.
התורה מסבירה שהלידה (לא ההריון) "בעצב תלדי בנים" מתרחשת כתהליך כואב בגלל החטא. אילולא החטא גם הלידה הייתה קלה ונעימה.
נשים לב שכיום בזכות האפידורל אנחנו חוזרים למציאות שלפני החטא.