חינוך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/02/16 16:34 כח בשבט התשעו

שאלה

מה זה חינוך לפי התורה? חינוך מבחינת מורים לתלמידים? ואם וחינוך לבנות אם זה כמו חינוך לבנים? ואם בכלל צריך את זה? כי לפי התורה האב מחנך את הבן שלו? ומה התפקיד הנכון לנשים?

זה נושא שממש מטריד אותי כי אני לומדת באולפנא ולפעמים נראה שכל העבודה שמשקיעים שם זה לחינם..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש הגדרות רבות לחינוך.
אכן ההורים הם המחנכים הראשונים, אבל כיום ההורים עסוקים והמציאות דורשת המון ידע ויכולת. לכן ההכנה היחידה לחיים היא בלימודים ובחינוך בבית ספר, כהשלמה לחינוך בבית.

אני מוצא אצלך אכזבה ואפילו כעס על האולפנא שלך.
אני ממליץ לך לפתוח את מה שבלבך בפני מישהו מהצוות. אני מאמין שהדבר יקל עליך ואולי יאפשר לך להשפיע על החינוך שאת רוצה למצוא באולפא שלך.