נראה לי שהיא מתאימה לי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/02/16 15:07 כח בשבט התשעו

שאלה

שלום וברכה, אני בחור בכיתה ח' אני מה שנקרא 'דוס' ונמצא בבני עקיבא בשבט מעורב.

לפני כחצי התעוררו בי רגשות אהבה לבת שבט שלי.

בתוך תוכי ניסיתי לבדוק ולחשוב כמה דבר כזה יועיל לשנינו ובאופן אישי יטיב עם הנפש שלי ויוסיף לי יראת שמים או לפחות לא יפגע בה.

לאחר החצי שנה שאני מנסה להבין מאיפה נובעים הרגשות הללו הגעתי למסקנה שאני באמת אוהב אותה!

היא בחורה צדיקה, יש בה ענווה, סבלנית ויש בה נועם שאת זה קשה לי קצת להסביר.

מתוך מה שבדקתי עם עצמי אני באמת אוהב אותה בגלל המידות שלה ולא בגלל החיצוניות. (בודאי שיש בכח החיצוניות שהשפיע על דעתו של האדם ובכל זאת).

מה לעשות?

תשובה

לק"י

חבוב,
יש לך טבע בריא!
אני יודע שזה אולי לא הפתיחה שאתה מצפה לה, אבל אני אומר את זה כדי קודם כל לתת סוג של מנוחת הדעת.
הרבה פעמים אנחנו חושבים ´אסור להימשך לבת אם זה לא לפני החתונה´, אבל מה נעשה שאנחנו מתפתחים וזה גם משהו שמתפתח בנו.
מצד שני, אני לא הייתי אומר לך ´לך קדימה מצאת את הבחורה´, ולא כי אני לא מכיר אותך או אותה.
ב"ה אתם נמצאים בגיל מדהים שמחפש את הדברים הפנימיים שבנו (עובדה שזה גם מה שחיפשת בעצמך), אבל מצד שני אנחנו עוד נבנים ובונים את עצמנו.
אני בטוח שאתה מכיר בעצמך שיש בך המון שינויים פיזיים, אבל גם פנימיים ומחשבות הרבה יותר עמוקות מבעבר (אם אתה לא מרגיש בזה, רק תסתכל על שתי השכבות מתחתיך ותגיד לי אם אתה לא מרגיש הבדל).
בשנים הקרובות אתה תגלה שאצלך (וגם אצלה) יש שינויים והאישיות עוד מתפתחת, לכן אני דווקא הייתי ממליץ לחכות ולחשוב ולנצור את התחושות לא כלפיה אלא כלפי מה שאתה מחפש, למרות שאני לא יודע אם קבעת איך אתה רוצה שייראה הבית שלך ואשתך ולכן אתה חושב שזה זה, או להפך.
אז כן, אולי קפצתי קדימה ואמרתי אשתך, אבל ממה שאתה מתאר אני מבין שלא אתה (וכנראה לא היא) מחפשים שיהיה ´חבר´ או ´חברה´ בשביל הקטע, אלא בשביל לבנות משהו משותף.
בשביל לבנות את אותו משהו משותף, את אותו תא זוגי, צריך שכל אחד בזוג הזה יהיה אחד ולא חצי כי האישיות עדין נבנית או בנויה על פי מה שהאחר רוצה.
מקווה שזה עזר, ואתה כמובן יותר ממוזמן לכתוב לנו ולהתייעץ איתו על נושא זה או אחר.
הרבה הצלחה,
נתנאל
netanelweil@gmail.com