כללי

חדשות כיפה הרב דרור אריה 02/02/16 18:56 כג בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול האם יש איסור כלשהו לקרוא ספר שבמהלך הסיפור מתאר סצנות לא צנועות.

ברצוני להסביר למה אני חושב שייתכן שמותר, כיוון שלא באמת מדובר בהרהורי עבירה שהרי הדמויות המדוברות הינן בדיוניות, וכן לא מדובר עלי כלל אלא אך ורק על אנשים אחרים.

תודה מראש.

נ.ב ברור לי שזה לא טוב אבל אני רוצה לדעת אם אסור.

תשובה

כל דבר שיש בו פריצות נאסר מכיוון שחז"ל ידעו כמה יצר עריות תקיף באדם.
הספרות הזאת חוטאת למטרה שהרי תפקיד הספרות לרומם ןלטהר ולהוציא לפועל שאיפותיו ותכונותיו הטובות של האדם ולא לעורר יצרים שפלים.
כל טוב.