חושך בזמן קיום יחסי אישות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/02/16 15:50 כג בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב!

אנחנו זוג צעיר שהתחתן לפני כמה שבועות ורצינו לשאול בעניין קיום יחסי אישות-

בחדר שינה שלנו אין אפשרות לחושך מוחלט, מה ניתן לעשות?

נשמח לתשובה מהירה שנדע כיצד לפעול,

תשובה

שלום

הב"י פסק באה"ע ובאו"ח שאסור לשמש לאור הנר או ביום, ואפילו ע"י האפלת טלית דהיינו כיסוי בגד, וכדינא דגמרא.
הרמ"א באו"ח הכריע כהגהות מיימוניות שאם עושה מחיצה י טפחים מהנר או שהנר בחדר אחר, אזי הדבר מותר, ולדעתו אפילו אם יש עדיין מעט אור בשל כך מותר.
עוד העיר, שלת"ח מותר להאפיל בטלית ולשמש ביום, דהיינו בכיסוי. משום שלא יבוא להביט במה שלא צריך להביט.
ובחכמת אדם כתב שגם הרמ"א לא הקל במחיצה לבדה, אלא רק אם יש בנוסף לה האפלת טלית על גופם.

כל זאת כפי הדין וכך צריך לנהוג תמיד.
אך אם יש מקרה חריג שאתם רואים שתגיעו לביטול עונה בשל הטרחה או לענייני עבירה בגלל זה, אזי יש לחשב שכר מצווה כנגד הפסדה באופן נקודתי חד פעמי, כדי לא לחטוא בחטא חמור יותר.

כל טוב