אין לי כוחות להמשיך בהדרכה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 02/02/16 14:14 כג בשבט התשעו

שאלה

אני מרגישה שנמאס לי מהסניף מעייף אותי אני עושה יותר מכולם וזה נמאס עלי ופשוט אין לי כוחות מצד שני אני נכנסתי השנה להדרכה ואין מי שיחליף אותי מה לעשות??

תשובה

יקרה,
השאלה שלך מעלה מציאות לא פשוטה.
מצד אחד, את אומרת שקשה לך בסניף, את מרגישה עומס ש´גדול עלייך´ וסוחט ממך הרבה מידי כוחות.
מצד שני, את בחרת בהדרכה ולכן את מרגישה שאת צריכה לעמוד מאחורי הבחירה שלך.
האמת היא שאנחנו יכולים להיפגש עם סיטואציות כאלו פעמים רבות במהלך חיינו.
לדוגמה, ילדה בכיתה ה´ שמחליטה לעשות קייטנה וקשה לה שם או מישהי שהולכת לשירות לאומי ומרגישה שהסיפור גדול עליה?
לא תמיד קל לעמוד מאחורי ההחלטות שלנו. אבל אני חושבת שצריך להבדיל בין שני מקרים, אחד- מצב שבו לקחנו על עצמנו תפקיד ולא ידענו מה הוא דורש.
במצב כזה, בהחלט יכולה להיות אפשרות שנאמר- מצטערים, טעינו. לא כל מי שבחרה בכיתה ט´ ללמוד ב5 יחידות מתמטיקה ידעה מה זה דורש ואת יכולה לראות בשטח שיש לא מעט בנות שיורדות מזה בכיתה י´, י"א או י"ב.
מצד שני, יש מצבים שבהם ידענו מה המשימה דורשת או שלא ידענו ובכל זאת כאשר מגיעות התמודדויות אנחנו מחליטים להישאר במשימה ולא לעזוב.
במצב כזה שבו אני מרגישה שהמשימה מאד חשובה לי ואני לא רוצה לעזוב צריך לבחון איך אפשר להתמודד עם המציאות בדרך טובה יותר.
במצב שבו הצגת, שיש עלייך עומס גדול מידי ואת מרגישה שכל העבודה נופלת עלייך,
ייתכן שכדאי לעשות חושבים ולראות איפה הנקודות שבהן את מרגישה את העומס והתסכול ברמה שמייאשת אותך.
ואז, לנסות לטפל בהם.
לדוגמא, פורים מתקרב ואני מניחה שיש הרבה תכניות בסניף, אפשר לעשות תיאום ציפיות בין כולם ולראות שכל אחד לוקח על עצמו תפקיד מסוים.
כך יצא שהעומס מתחלק בין כולם ולא על אלה שיש להם ראש גדול ויודעים לקחת אחריות.
מה יקרה אם יהיו כאלו שלא יעשו את המשימה שלהם? זאת בעיה שלהם (כדאי לראות מראש שאת הדברים הכי קריטיים ייקחו כאלו שבאמת יבצעו את המשימה שלהם כך שאם דברים קטנים לא יצליחו זה לא יהיה נורא)
ומה קורה כשיש לנו רעיון ממש טוב שיכול מאד להוסיף ולכן אנחנו לוקחים אותו על עצמנו?
צריך ללמוד להכיר את עצמנו ולראות מה אנחנו באמת מסוגלים לעשות ומה הדברים שהם מעבר לכוחות שלנו.
כאשר אנחנו לוקחים על עצמנו משימות שאנחנו לא יכולים לבצע זה מתכון לכישלון.
אנחנו סתם מוציאים אנרגיות על משהו לא נצרך, לא מצליחים לעמוד במשימה ואז מתוסכלים.

יקרה, זרקתי לך כאן כמה רעיונות למחשבה. אני מקווה שלפחות חלקן יוכלו להועיל.
הדרכה זה דבר מאד משמעותי, גם בשביל החניכים אך לא פחות מכך- לעצמנו. זאת אחת הפעמים הראשונות שבהם אנחנו לוקחים על עצמנו תפקיד של מנהיגות, אחריות, עבודה בצוות.
לגמרי לגיטימי שיהיו קשיים, התלבטויות ושאלות.

בהצלחה רבה בעשייה הברוכה!
מוזמנת לשאול ולשתף עוד.
רק טוב!
אביטל
avitalevi2@gmail.com