בעיה רפואית ללא מרפא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/02/16 11:01 כג בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי בעיה חמורה של הזעת יתר שאין לה פתרון וזה מאוד מגביל אותי ביומיום, מחילה מכבודך. רציתי לשאול אם יש איזו סיבה או עוון שזה קשור לכך? כי אני אישה מאוד מטופחת אבל אני רואה שזה באמת לא קשור אלא משהו שאי אפשר לשלוט בו. מה אוכל לעשות? שמעתי על הזרקת חומר למקום הבעייתי שיכול לפתור את זה אבל אני תוהה אם יש לזה סיבה רוחנית או פתרון רוחני. שוב סליחה אבל זו באמת מצוקה אמיתית שקשה לי איתה. תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הקושי שלך מובן, אין צורך להתנצל.
קשיים גופניים ובריאותיים מאוד פוגעים בנו ומייסרים אותנו.
אנשים רבים חושבים כמוך שהקושי הגופני הוא בוודאי עונש. זו טעות נפוצה.
אנחנו מכירים אנשים גדולים, צדיקים עצומים שסבלו מבעיות בריאות קשות ומייסרות מאוד. קשה לראות אותם כפושעים גדולים.
ספר איוב נועד לשלול את המחשבות הללו - כאילו מי שסובל הוא בהכרח רשע גדול.

וודאי כל אדם צריך לעשות חשבון נפש ולמצוא דרכים לתקן את דרכו בחיים, אבל אסור לחשוב שאם אני סובל במיוחד סימן שאני רשע יותר מאחרים.

יש צדיקים שד' מייסר אותם כדי להביא אותם למקומות גבוהים מאוד - אלו נקראים ייסורים של אהבה.

בכל מקרה התפיסה האמונית היא שלייסורים יש תכלית, לכן אדם צריך למצוא כיצד הייסורים יקדמו אותו באמונתו ובמידותיו.

באשר לטיפול רפואי - יש לכך מקום כמו כל מחלה שאנו מבקשים לרפא. וודאי עליך להתייעץ עם מומחים ולבדוק שהטיפול לא מזיק ולא מסוכן לעתיד.