נפילות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/02/16 20:43 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב.

אני כבר הרבה זמן מנסה לא לראות דברים אסורים.. יש לי ימים שאני ממש מתחזק והכל. אני דתי , לומד בישיבה והכל טוב.. באמת! אבל אני ממש מתקשה ולפעמים אני נופל ליצר הרע ואני רואה דברים אסורים באינטרנט ואני ממש לא רוצה לראות את זה אבל אני לא מצליח לצאת מזה ואני אדם בכלל לא משועמם אני עושה ספורט ונפגש עם חברים. ואני כבר ממש כועס על עצמי וזה רק עושה לי דברים רעים כל הזמן אני ממש חייב את העזרה שלך הרב מה לעשות? ואיך להפסיק? כי ניסיתי מלא דברים וכלום לא עזר. ניסיתי לראות מה אנשים אחרים מנסים לעשות במצבים כאלה שמעתי שעורים מפי רבנים ואני לא מצליח!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

למה אתה אומר שאתה לא מצליח?

יש לך דרך, אתה עסוק בדברים נוספים, ספורט חברים לימוד תורה,

לא כל הזמן אתה עסוק בנפילות,

אתה כנראה מצפה לתת מכה ולסגור ענין,

כנראה זה לא כך,

תמשיך לעשות דברים טובים,

תדאג לסינון באינטרנט ואם אין אז לא לגעת בזה כלל,

תקבע מראש שכל פעם שעולות לך מחשבות לא טהורות, אתה פונה למשהו קבוע אחר,

למשל, עשר שכיבות שמיכה, משחק כדור, משחק לוח, או כל מה שיעלה בדעתך,

כך תוכל לדחות את המחשבות והמעשים הלא טובים,

כל שעה שעוברת בשלום זו הצלחה שמחזקת את הנפש.

בברכה,

דני ארגמן