דין מוציא שם רע

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/02/16 18:25 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שאלתי היא לגבי דין הוצאת שם רע:

לצערנו הרב נפוץ בימינו שכאשר אדם מסוים מוציא שם רע בין במזיד(מעליל בכונה) או בין ע"י כך שקבע עובדה מבלי לבדוק טוב והוא מספר שקרים על חברו- שומעים אותו אנשים ומאמינים לו ומספרים את זה לחבריהם כעובדה מוגמרת ולא כדבר שהם שמעו.

שאלתי בעצם האם האנשים שקיבלו את הלשון הרע וזהו שקר במקרה זה משום שחשבו שזה אמת וסיפרו לחבריהם לדוגמא: "כך עשה פלוני" וסיפרו זאת כעובדה האם גם להם יש דין מוציא שם רע והאם עונשם זהה לאיש הראשון שהתחיל להוציא דיבה על חברו?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לכאורה יש להם את אותו דין כמו מוציא שם רע,

ולפחות מספרי לשון הרע.

בברכה,

דני ארגמן