טלית לחתן

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/02/16 14:23 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום,

בע"ה אני הולכת להתחתן בקרוב. בעלי לעתיד שייך לעדות המזרח. למדתי שזה מנהג שהכלה נותנת לחתן טלית שאביה צריך לקנות.

אני גיורת ושאלתי היא האם אני יכולה לקנות את הטלית בכסף שלי? כי אבא שלי לא יהודי ואולי זה בעיה שהוא יקנה?

מה אני אמורה לעשות? הבנתי שיש משמעות רבה לעניין של הטלית – ומאד חשוב לי שהכל יהיה כהלכה.

תודה מראש.

נעמי

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות,

אשרייך שזכית לבוא להסתופף תחת כנפי השכינה, ואשרי בעלך שנפלה זכות לידו לקיים איתך בכל רגע ורגע לא רק אהבת אשתו ו'אהבת לרעך כמוך' אלא גם 'ואהבת את הגר'.

לשאלתך -
1. אין שום חובה לקנות טלית.
2. טלית זה בגד עם ציציות ואין בעיה שאדם שאינו יהודי יקנה טלית עבור יהודי לא בקניה ממש ולא מכספו.3. קשירת הציציות לטלית (בד"כ נעשה במפעל או בחנות) צריכה להעשות על ידי יהודי בוגר שחייב במצוות ציצית ועליו לקשור 'לשם מצוות ציצית'.

סיכום
כל אחד יכול לקנות את הטלית.
אני ממליץ שהחתן יבחר אותה שתהיה מתאימה למידתו ולצבעים שהוא אוהב (בד"כ פסים בצבע לבן כחול או שחור)

בברכה ומזל טוב לחתונה
דוד לוי
לבירור נוסף 098987548