מכינה מדרשה צבא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/02/16 00:13 כב בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב, אני נמצאת כרגע במכונה קדם צבאית מעורבת דתית (בנים ובנות יחד), המשלבת עבודה מעורבת בקיבוץ, לימודי קודש וחול וכן חברותות מעורבות, טיולים בשטח ובערים וכו׳. היו לי התלבטויות ואני מרגישה שאני שמחה שאני פה ושזה המקום שלי, אך אני לא שלווה לגבי שנה האם להתגייס מיד בסוף המכינה או לעשות שנה במדרשה או אולי מדרשת אלול? כי כמה אפשר לדחות את הגיוס..

לא יודעת אם זה משנה לגבי התשובה אבל יש לי חבר בישיבה והוא לא כל כך שמח בלשון המעטה שאני במכינה הזו אבל הוא ידע שזה התכנון שלי מלכתחילה כשהוא נכנס איתי לזוגיות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לשאלות אלו תשובות הלכתיות וגם לא תשובות נכונות.
את צריכה לשקלל את כל המרכיבים:
מחויבות לשרת בצבא
רצון ללמוד עוד שנה
ציפיות של חבר
אולי בעתיד הלא רחוק תתחילו לחשוב על חתונה?
אפשר שאם תקשיבי לעצמך יותר תמצאי עוד צדדים בהתלבטות.

את צריכה גם לחשוב וגם להרגיש. להקשיב לקול ההגיון ולרגשי הלב, מתוך כל אלו למצוא החלטה נכונה עבורך.

יש מקום לשתף מישהו נוסף בהתלבטות. מישהו קרוב (הורים; אחות גדולה; חבר) או מישהו מקצועי יותר
(יועצת; עו"ס; מורים במכינה).
ההתלבטות צריכה להיות מלווה בשיחה ארוכה ומפורטת ולא בהצגת מספר נתונים יבשים (כמו השאלה שנשלחה אלי).