גזל ?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/01/16 17:45 כא בשבט התשעו

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי שירות שאני רוצה להקים

אז ככה :

השירות שאני רוצה להקים זה שירות אשר מאפשר לאנשים לבדוק את השרתים שלנו ( מקום אשר מאוחסן אתר האינטרנט שלהם)

הבעיה בשירות זה שאותם אנשים יכולים גם לבדוק אתרים של אנשים אחרים ללא האישור שלהם ולגרום להם לקריסה של אתר האינטרנט

רציתי לדעת עד כמה באמת יש כאן גזל ( אני מאמין שיש )

אני שומר מצוות ומניח תפילין ולא רוצה לעבור על אחת מהעברות הללו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה לא גזל אבל זו חשיפה לנזק.
הדבר דומה לכך שאתה תפתח שער נעול בחצר הזולת ותאפשר לאנשים זרים להכנס אליה ולגנוב משם דברים.

ברור שזה אסור, זה סיוע בידי עוברי עבירה.
עליך לתכנן פעולה שלא תחשוף אחרים, אלא תשרת רק את הלקוח המסוים.