אני בברוך

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 30/01/16 20:01 כ בשבט התשעו

שאלה

אני בבעיה ואני לא יודע איך לצאת ממנה. כל שבריר של עצה מועילה יוכל לעזור.

איך להעביר את נקודת המבט ההשקפתית על המין השני לנקודת מבט שלא רואה אובייקט מיני?

אני לא יודע אם הרב מבין מהניסוח הקצר, אבל זה ממש ממש מפריע לי.

תודה ושבוע טוב!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אחת העצות:

הכל בראש, לשנות את התפיסה ולהבין מה ה' רוצה,

המשיכה המינית היא לא העיקר ולא הכל,

אלא בנין העולם והמשפחה, לא תוהו בראה לשבת יצרה,

אבל אם לא היה לאדם את הנטיה המינית הוא היה דוחה את בנין המשפחה ולרוב גם לא היה מקים משפחה, הרי זה עול לא קטן ויש בזה מחויבויות רבות,

לכן יש גם את הנטיה המינית שנותנת לאדם משיכה לענין הזוגי והמשפחתי, הוא רואה דברים אחרת לא רק את העול אלא גם את ההנאה,

אבל ברור שאי אפשר לקחת את ההנאה ולהפוך אותה לעיקר או לחזות הכל.

בברכה,

דני ארגמן