תשמיש בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 23:29 יח בשבט התשעו

שאלה

שלום,

במקרים רבים יש קושי להתחבר ללא שימוש במשחה. ללא שימוש במשחה, יש מצבים שנגרם לאשה כאבים, או שהחיבור לא אפשרי.

האם יש פתרון לכך בשבת?

תשובה

שלום!

בשימוש במשחה בשבת יש 2 בעיות:

א. אסרו רפואה בשבת (משום שחיקת סממנים).

ב. מלאכת ממרח.

במקרה זה אין איסור משום ש:

א. כל דבר שהוא דרך בריאים מותר, ובפרט שידוע שתכשירים אלו אינם מיועדים לרפואה כלל.

ב. מלאכת ממרח קיימת רק במריחת משחה סמיכה. לעומת זאת בשמנים שונים (שמתאימים למטרה המדוברת, דוגמת שמן שקדים וכדומה) שהם נוזליים אין איסור.
רוב מהמשחות בשוק לתחום זה הם משחות על בסיס מים והן נוזליות מאוד, כך שיתכן ואין בהם כלל איסור מריחה. בכל אופן מותר להניח משחה על הגוף בלי למרוח אותה, ולכן יהיה מותר להניח טיפות של התכשיר בכל המקום הרצוי בלי למרוח (ואף אם הם נמרחות אחר כך תוך כדי התשמיש, אין בכך איסור).

לסיכום:

* מצוות עונה בליל שבת היא גם חלק ממצוות עונג שבת, ויש בה מעלה רוחנית גבוהה.

* אין לשמש באופן הגורם כאב וסבל לאישה.

* מותר להשתמש בשמן או במשחה נוזלית מאוד. גם במשחה סמיכה - מותר להניח את המשחה בלי למרוח.

כל טוב!