לימודים ממקצועות של גויים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/16 14:29 יח בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב, אני סטודנט בשנה הראשונה בתואר הראשון. הייתי רוצה לוודא דבר מסויים- האם אין בעיה בכך שבתואר אנו לומדים מספר לא מועט של נושאים הקשורים באנשים שאינם יהודים (גויים)? כמו למשל במתמטיקה, שם אנו לומדים משפטים וחוקים מסויימים שנאמרו על ידי גויים, או באופן דומה במקצועות אחרים. הייתי רוצה לדעת אם זה בסדר ואם בכך בעייתיות.

תשובה

שלום וברכה

בדיוק השבוע קראנו את פרשת ״יתרו״, ואנו רואים כי אפילו פרשה שלמה בתורה נוספה על שמו של חכם גוי, ולא זו בלבד, אלא שהיא נוגעת לסדרי המשפט (ואמנם, לא לתכנים).
זו רק דוגמה עיקרית לרעיון היסודי שהביעו חז״ל ״חכמה בגויים - תאמן״, ואנו שמחים ללמוד הרבה דברי חכמה מכל אדם, ולהכניס אותם לגבול ישראל.

כל טוב