2 שאלות של כהן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 12:47 יח בשבט התשעו

שאלה

הרב יש לי 2 שאלות.

אני כהן.

1. האם כשאני מגיע לבית כנסת באיחור בבוקר ועוד לא התפללתי האם אני יכול לברך ברכת כהנים?

2. אם התפללתי כבר בבית כנסת והגעתי לבית ספר והאם גם בבית ספר אני צריך לברך שוב פעם ברכת כהנים?

תודה רבה לרב

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית חזק ואמץ!! אשריך שאתה מזכה את עם ישראל ומברך אותם בשם השם!!

1) נפסקה ההלכה בשו"ע או"ח סימן קכח סעיף כט [" כהן שלא התפלל עדיין ומצא ציבור מתפללים נושא כפיו ואין התפילה מעכבתו"]. אבל המצב הרצוי [לכתחילה ]שתשתדל תמיד להתפלל לפני נשיאת כפיים וכפי שהביא בספר "כף החיים" בשם הפר"ח [שלכתחילה] יש להזהר שלא לישא כפיים לפני תפילה.

2)גם זו הלכה שנפסקה בשו"ע הנ"ל ומותר לך לישא כפיים פעם נוספת בברכה.

חזק ואמץ!!!

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.