שם השם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/16 01:01 יח בשבט התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה ששאלו אותי אך אינני יודע לענות עליה אשמח אם הרב יוכל לעזור

ממצאים ארכיאולוגים מראים שכתובות של שם השם המפורש - הויה מקורו הקדום מהגויים - שככל הנראה ידעו את שמו והאמינו בו עמים כנענים , כמו כן מדיין

אפשר לשאול את הרב כיצד זה יכול להיות ?

התשובות שלי זה הקדוש ברוך הוא התגלה אליהם כדברי המדרש ובסוף בחר בעם ישראל ונתן לו את התורה?

או שבעצם מדובר פה בטעות כריאולוגית , והם ידעו את שמו רק לאחר שעם ישראל קבל תורה ושם השם התפשט בקרב העמים?

אשמח אם הרב יוכל לעזור לי , שאלות כאלה מציקות ומעוררות בי חשיבה גדולה כיצד ייתכן ? , למה ? ואיך זה נוגע לעבודת השם שלי , לאמונה שלי. מה הלאה.

תודה רבה הרב! והמשך ערב טוב

תשובה

שלום וברכה

אני לא בקיא בתחום.
אולם אני מתקשה לראות בארכיאולוגיה - מדע מדויק.
ובוודאי שאיני רואה בה מפרשת מוסמכת של תופעה.
לאמור: הבה נניח כי גם עמים אחרים דיברו על האלוהים שלהם כנוכח, כקיים, כהווה - זה עדיין לא אומר שלדבריהם זה שמו ומהותו של הא-לוהים, ומקורותינו מלמדים דווקא על ייחוד הקריאה בשם הוי״ה לאומה הישראלית.

כל טוב