השתתפות בחתונה בשטחים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/01/16 12:45 יז בשבט התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

אחיינית שלי מתחתנת והמשפחה למרות שהם אינם תושבי השטחים החליטו לחגוג את הארוע בשטחים מסיבותיהם.

אני, אינני תושבת השטחים.

לאור המצב הבטחוני - אני מפחדת ממש להשתתף בארוע. הארוע מתקיים באזור תעשיה מעבר לקו הירוק - ואינני נוהגת להגיע למקומת כאלו.

ההגעה היא עצמאית - עם תחבורה ציבורית - שכן אינני מעיזה אפילו לחשוב על הגעה ברכב פרטי.

אי לכך, גם החזרה, בשעה מאוחרת תצריך לעמוד בתחנת אוטובוס במקום בו מסתובבים מן הסתם פועלים ערבים - והדבר באמת מפחיד אותי.

אחותי ובעלה שמאוד רוצים שאשתתף בארוע לוחצים עלי מאוד ומפעילים עלי טקטיקות רגשיות כאילו שאני לא בסדר שאני שוקלת לא להגיע ומגמדים את הפחדים שלי כאילו אני לא רציונלית - ואינני יודעת מה לעשות.

אודה אל עצתך בנושא.

למיותר לציין שלולא המיקום הבעיתי העייתי מגיעה בחפץ לב לארוע - ובכל מקרה תנתן מתנה מכובדת.

תשובה

שלום

הפחד הוא טבעי, ונובע מפגישה המציאות עם הדמיון.
את שומעת ורואה שיש בעיה בטחונית, הדבר מתנפח בדמיון ע"י התקשורת, עד כדי מחשבה שהטרור משתולל בכל מקום ביהודה ושומרון.

אך השכל הוא המלך באישיות, ועל כן יש לבחון הכל בפריזמה השכלית.
האמת היא, שמתוך מאות אלפים של תושבים ואין ספור רכבים בכבישים, יש מעט מאד אירועי טרור. פחות מאחוז מהתושבים.
אולם כל אירוע מקבל רעש וכו', ואכן אפילו אדם אחד פצוע הוא עולם ומלואו. אך סכנה כזו אינה בגדר סכנה כלל, לא הלכתית ולא אוביקטיבית.

על כן, תוכלי לנסוע בנחת לחתונה, וכמו מאות אלפי אנשים ונשים, ד' יהיה איתך, צה"ל יהיה איתך, ההגיון יהיה איתך, ותלכי ותחזרי בבריאות.

עשי זאת לא רק עבור קרובייך המתחננים, אלא בעיקר עבור האמת, עבור אהבת הארץ, ועבור היושר. אל תתני לאוייב לשנות לך את הראש למקום דמיוני ודמוני.

המונח שטחים אינו מונח של אנשי אמת ותורה. א"י אינה שטח, אלא בית חיינו. אל תשתמשי במילה זו, אלא במילה א"י או יהודה ושומרון.

כל טוב