חינוך ילדים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/01/16 08:59 טז בשבט התשעו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב,

בוקר טוב!

יש לי שאלה שממש חשובה לי.

אני כבר שנים כותבת ותכננתי להוציא לפועל את הספרים ,אני כותבת ספרי נוער, בסגנון פנטזיה,אימה.

ולכן אני מכניסה לספרים חיבוקים ונשיקות- חשוב לציין שהם לא עיקר הספר,והם כתובים לעיתים רחוקות.

יש לי חבר שאנחנו מדברים ביחד על חתונה ועל החינוך העתידי של ילדינו.

חשובה לו מאוד הצניעות וגם לי,והוא מפחד שבגלל שהספר לא צנוע( לא יותר מנשיקות וחיבוקים),אז בעתיד זה יפגע בחינוך של הילדים שלנו,ואולי גם זה עבירה לעשות ולהוציא כזה ספר.

חשוב י לומר שאני באמת כמה שפחות כותבת נשיקות וחיבוקים , ושהכתיבה היא חלק משמעותי בחיים שלי,וחשוב לי באמת להוציא לפועל את הכישרון ודווקא כספרי נוער ,כי זה מה שכיף לי לכתוב.

השאלה היא האם באמת חבר שלי צודק וזה עבירה או איסור מוחלט להוציא ספר כזה?

והאם זה יכול לפגוע לנו בחינוך של הילדים בעתיד? כי חינוך ילדים זה דבר חשוב מאוד כבכלל ולנו בפרט.

אשמח לתשובה בהקדם,

תודה מראש כבודו, והמשך יום נעים.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אי אפשר לשלב בסיפורים חיבוקים ונשיקות,

זה טוב בבית בין איש לאשתו ובין הורים לילדים אבל לא לסיפור,

הספרות צריכה לעורר רגשות עדינים ולא להוסיף גירויים על כל מה שיש.

בברכה,

דני ארגמן