שכר על המצוות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/01/16 01:55 יד בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב, אני זקוק לעזרה קטנה.

השעה בערך אחת בלילה, והתכוננתי לומר תיקון חצות. ואז נזכרתי במשהו שקרה לפני מספר שנים. הייתי מדריך פנימיה באותו זמן, ושכנעתי כמה חניכים שלי לשבת איתי על הארץ כדי לומר תיקון חצות. תוך כדי שאמרנו, נכנס לחדר המדריך השותף שלי, וצחק בקול על המראה שראה. עד כאן הסיפור.

אותו מדריך שותף כיום נשוי פלוס ילדה. ואני עדיין מחכה לכלה.

בעקבות הסיפור הנ"ל, לפתע התקשתי הלילה לומר את התיקון.

מה עלי לחשוב או לעשות כדי להתחזק?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אני מבין את התחושה המורכבת.
אלא שהקב"ה לא פועל לפי הנוסחאות שאנחנו רגילים אליהם, ושהיינו מעדיפים שהדברים יתסדרו לפי אלגוריתם: כשעושים משהו נכון – מתחולל בנו טוב, וכשלא – נענשים.
הדרכים המפותלות בהן מתרחש העולם הן אחרות לחלוטין, ואנחנו לא זכינו לבוא בסודן.
ההתחזקות שלנו אפוא יכולה להיות הפוכה – דווקא כשאנחנו פוגשים את הכאוס העולמי, ואת העובדה שדברים מתנהלים במישורים סבוכים הרבה יותר, אנחנו יכולים לפנות לריבונו של עולם, ולבקש את הארתו ואת הופעתו בתוך הכאוס הזה.
זו אחת ממשמעויות תיקון חצות – בקשת הגאולה הגדולה מתוך התסבוכת שעדיין אנחנו מצויים בה.
ובעזרת ד', מכאן גם צומחת גאולה פנימית.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב