בחירת מקצוע

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 23/01/16 20:55 יג בשבט התשעו

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

אני ברוך השם כבר שנתיים בתשובה, כרגע לומדת במדרשה, ורציתי לשאול בקשר למקצוע שאלמד.

חשבתי ללמוד להיות מורה לכיתות א'-ב'.

בהתחלה רציתי ללמוד להיות מורה לתנ"ך לגילאי 16-17, אבל התייעצתי עם העוזרות של המדרשה, והן אמרו לי שעדיף לי ללמד ילדות יותר קטנות כי אני עדינה ולא אסתדר עם הגדולות.

עשיתי גם מבחן התאמה למקצוע באיזשהו מכון, וגם הם אמרו לי שעדיף לי ילדות קטנות.

מה הרב חושב?

מצד אחד, ללמד תנ"ך זו בטח מצווה.

אבל מצד שני, מי שמייעצות לי מכירות אותי, וגם אני יודעת שכנראה אין לי יכולות להתמודד עם כיתה של ילדות מבוגרות יותר, אני מניחה שאם אלמד כיתות קטנות אז אלמד אותם גם תנ"ך.

מה הרב חושב שכדאי לי לעשות? ללכת לפי מה שהמליצו לי?

תודה רבה :)

תשובה

לפי מה שהמליצו לך. בהצלחה!