דין רוב

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 18/01/16 10:01 ח בשבט התשעו

שאלה

שלום הרב,

האם לדין רוב יש משמעות מחוץ לבתי הדין?

כלומר, האם בנושא הלכתי מסוים צריך לשקלל את רוב הדעות על מנת להכריע?

ואם הדיון הוא לא הלכתי צרוף אלא רוב הרבנים 'גוזרים גזירה', האם עדיין צריך ללכת ע"פ רוב?

אם כן, איך מגדירים מישהו כאחד שצריך לספור אותו? הרי כיום המונח 'רב' משמש למי שעבר הסמכה של הרבנות, ואין לכך כל מעמד הלכתי.

אשמח למקורות.

תודה!

תשובה

כיוון שלא כל הרבנים יושבים יחד לדון לא שייך דין רוב שהרי לא היה משא ומתן ביניהם אוליי היו משכנעים אלו את אלו. מאידך אם רק רב אחד אומר בניגוד לכולם ואתה לא בר הכי לפסוק בסוגיה אז אין ראוי ללכת לפי דעה אחת יחידאית