בקורת מסעדות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/01/16 16:08 ג בשבט התשעו

שאלה

שלום וברכה,

(דבר ראשון, הפניתי את השאלה הזו במוצ"ש, אך היא לא מופיעה ב"השאלות שלי", מה שגורם לי לחשוב שהיא לא הגיעה טכנית, על כן אני שולחת שוב)

אני שוקלת לפתוח דף פייסבוק על ביקורת מסעדות. האם יש עם זה בעיה של לשון הרע? או הוצאת שם רע? האם עלי להקפיד לעשות או לא לעשות דברים מסויימים?

תודה רבה,

דינה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח!! ביקורת מסעדות זה דבר טוב שבכך מוגברת התחרותיות הטובה . והכל לטובה.

ללשון הרע יש 7 תנאי היתר והסימן שלהם הוא ["שתיק"ה יפ"ה]

1. [י]ראה בעצמו .ולא ישמע מאחרים.
2.[י]תבונן היטב האם באמר יש כאן משהו לא בסדר ולא סתם כך.
3. [פה] - ינסה להתווכח ולנסות להוכיחו אולי יתקן את דרכיו
4.[ק] הסיפור צריך להיות מדויק ללא שום תוספות של המספר, אשר מוסיפות לעוולה שנעשתה.
5.[ת] צריך שכוונת המספר תהיה לתועלת. אם יש למספר הנאה כלשהי מן הסיפור אזי אסור לו לספר למרות שכל התנאים מתקיימים.
6. [י]אם יש אפשרות לפתור הבעיה ללא סיפור לשון הרע, אזי אסור לספר לשון הרע.
7.[ה] אם כתוצאה מהסיפור יגרם למזיק נזק רב יותר מאשר אילו בית דין היה פוסק לרעתו, גם אז אסור לספר.

עייני גם בתשובתי "אורח חיים בריא על פי היהדות" ב:
http://misgav-link.co.il/node/16314

ייש"כ,

עוזיאל אליהו,

.