כשרות במקום עבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/01/16 13:14 כד בטבת התשעו

שאלה

שלום,

אני מתחיל לעבוד בעבודה חדשה ובמקום העבודה יש שף המבשל כל יום שלוש ארוחות לעובדים.

במקום אין השגחה חיצונית.

דיברתי עם השף והסתובבתי איתו במטבח וזה מה שעלה:

א. הוא אמר שהוא מכיר את דרישות הכשרות (הוא עובד כשף גם במסעדה אך גם היא לא כשרה) ובאמת מכל מיני שאלות ששאלתי נראה שהוא יודע הרבה (כמו הפרדת כלים, גם בפירות וירקות וכדומה).

ב. הוא מעיד על עצמו שהוא מקפיד על הפרדה ועל יתר דרישות הכשרות.

ג. יש כלי בישול והכנת אוכל נפרדים לבשרי וחלבי ואף לפירות, ירקות ובשר.

ד. כלי האוכל לא נפרדים אך יש אפשרות לאכול בחד"פ

ה. יש רק תנור אחד המשמש גם לבישול בשרי וגם חלבי

ו. ידוע ומוקפד בקרב העובדים שאין כניסה של אף עובד למטבח.

ז. כל המצרכים נקנים במקומות עם כשרות (בעיקר סופר "אושר עד")

האם מותר לי לאכול את האוכל המוגש שם?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אני מתקשה לראות כיצד ניתן לעבוד שם, בין בשל שאלות הנאמנות, ובין בשל נושאי הלכה מעשית, למשל - התנור.
לא לחינם דורשים כל פוסקי ההלכה השגחה כאשר מדובר בעסק, ולא בארוח ביתי.

לדעתי, יש צורך לפנות למעביד על כך, אולם אני לא מכיר את המציאות.

כל טוב ובהצלחה