יניקה, בעל ואשה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/01/16 11:25 כד בטבת התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום

אני קצת מתבייש לשאול אבל זה חשוב לנו יש לנו ב"ה תינוק ואשתי מניקה

1. האם מותר לי לעזור לאשתי להניק זאת אומרת לעזור לה עם הדדים ללחוץ עליהם קצת?

2. האם בכלל מותר לי לראות את אשתי מניקה?

3. * מותר לבעל לינוק מאישתו? *-

סליחה על השאלות המביכות אבל זה ממש חשוב תודה רבה

תשובה

שלום

א. מותר, ובלבד שהיא טהורה
ב. מותר, אך אסור לברך או לקרוא שמע כשפניך מופנות אליה (עצימת עיניים אינה מספיקה)
ג. הנגיעה באותו מקום מותרת, ובמקביל גם שתיית חלב אם מותרת ואין החלב חלבי אלא פרווה. אך שניהם יחד אסורים, דהיינו אסור לינוק ישירות מאשה חלב (רק לתינוק מותר).

אין על מה לבקש סליחה, הלא אתה מבקש לעבוד את ד´ בכל לבבך, דהיינו בשני יצריך.

כל טוב