פטריות ועופות

חדשות כיפה רבני כושרות 05/01/16 09:48 כד בטבת התשעו

שאלה

1. שלום רציתי לשאול אני עובד כמשגיח ברמת השגחה רבנות

2. האם יש הנחיות מטעם הרבנות בעניין בדיקת פטריות טריות ובדרך הבדיקה

3. ומה בעניין עופות שלמים שיש דם בכנפיים לפעמים כמו שפירסמתם באתר מה אפשר לעשות

4. דבר אחרון איך בוררים שומשום בכמות גדולה לא מצאתי אצלכם באתר תשובה.

תודה

תשובה

1.כבודו כתב שהוא משגיח "ברמת השגחה רבנות". חשוב שהציבור ידע שלרבנות יש שתי רמות כשרות: רגילה או מהדרין.
2. לקבל לבית העסק אך ורק פטריות באריזות סגורות עם הכשר. ולשטוף אותן היטב היטב. ובשום פנים ואופן לא לקבל פטריות בתפזורת.
3. צריך להסיר את המקום עם צרירות הדם. אם צולים אותן על האש אז אין צורך ולסיר כי האש שואבת את כל הדם החוצה
4. מנפים ברשת, כך שהשומשום נשאר ברשת וכל הלכלוכים או חרקים קטנים נופלים דרך הרשת.לפזר על משטח כתום ולברור בעין.