איך מבקשים סליחה ממורה ממלאת מקום ?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/01/16 21:47 כב בטבת התשעו

שאלה

שלום לפני 3 שנים היתה לי מורה מחליפה לחצי שנה חצי השנה הזאת היתה התעללות במורה כמעט כיתה שלימה היתה מעורבת בזה המורה נכנסה כמורה חדשה ואחרי סוף השנה היא עזבה בגללנו אפילו ביום האחרון לא נתנו לה לדבר וממש ממש קשה לי עם זה

תשובה

לק״י

שלום לך,
אני ממש מצטער שלקח לנו טיפה זמן לענות על השאלה, במיוחד שהיא כזו.
האמת, שדיברתי עם חבר שלי שהיה מורה ממלא מקום לכמה שנים בכמה בתי ספר.
ברשותך, אתן כמה עצות, חלקן גם ממנו.
ראשית, ואולי הכי חשוב זה ליצור קשר עם אותה מורה ולהתנצל.
אולי היא לא תזכור כלום, ואולי כן, אבל ראשית זה לבקש סליחה.
שנית, אולי לחשוב ביחד איך למנוע את ההתנהגות הזו בעתיד, שזה לא רק במובן הקלאסי, שזה אולי ברור, אלא לחשוב אולי איך יוצרים משהו כלל ארצי שקצת נותן יותר כבוד למורים מחליפים ומכשיר אותם באופן ממוקד איך להיכנס לכיתה כמורים מחליפים.
אז כן, הקצוות של העצות ממש קיצוניים, כי יש הרבה מה שאפשר לעשות בשביל לתקן באופן נקודתי את מה שהיה, אבל גם באופן ממש גדול.
כמובן, אפשר לערב בדבר החיובי הזה כמה שיותר מהכיתה, אבל זה כבר תלוי בך כי בכל זאת זה משהו שנעשה ברבים ואפשר לחשוב ביחד איך מכפרים על זה גם כקבוצה, כרבים.
יש עוד כמה עצות ותמיד נוכל להרחיב במייל נוסף.
כמובן, אם יש עוד שאלות אפשר להרגיש הכי חופשי בעולם לכתוב לנו.
הרבה הצלחה,
נתנאל
Netanelweil@gmail.com