כשרות פירות וירקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 31/12/15 17:50 יט בטבת התשעו

שאלה

שלום! במסגרת השירות הלאומי שלי אני מבקרת אנשים בודדים בבתים שלהם. חלקם ידוע לי שלא שומרים כשרות וחלקם שומרי מסורת. האם מותר לי לאכול אצלם פירות וירקות? יש הבדל בין סוגים שונים? הגיוני שהפירות/הירקות נקנו בשוק (האם זה בעייתי?) אך גם יכול להיות שנקנו ברשתות מזון שיש בעיר ויש בהן תעודות כשרות לפירות וירקות. (לפעמים קונים בשוק ולפעמים בסופר).

כמובן שגם ככה המצב רגיש כי אלה בתים שאני נמצאת בהם הרבה ולא יכולה לאכול דברים אחרים..

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עשי חיל בכל מעשה ידיך.

בירקות בד"כ אין בעיות, גם שמיטה כעת היא ברוב הדברים פתירה (יש מקום להקפיד על דלעת, דלורית, גזר) כל שאר הירקות כדאי רק להפריש תרו"מ, וזה לא קשה להשאיר בצלחת מעט מהירק ולהגיד את הנוסח.(כדאי לצלם או להוריד מהאתר של מכון התורה והארץ).
לגבי פירות. אם הדברים נקנו בחנויות מסודרות בעלות כשרות אין בד"כ בעיית ערלה. לגבי תרו"מ יש לנהוג כפי שכתבתי לעיל. אמנם לגבי שמיטה יתכן שיש בעיה ועל כן כדאי לשמור קדושת שביעית בשאריות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ