השכרת רכב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 31/12/15 17:19 יט בטבת התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

שנה שעברה שירתתי את השנה השניה שלי של שירות לאומי בפלורידה,

אני ועוד 3 בנות חלקנו דירה ועבדנו באותו תפקיד.

במהלך השנה הייתה חופשה של שבועיים וקצת והחלטנו אני וחברותיי לנסוע לקליפורניה.

השכרנו רכב מחברה בשם פוקס, לתקופה של שבועיים

(לאורך כל הטיול) ההשכרה עלתה לנו כ1000 דולר, שילמנו דרך הכרטיס אשראי שלי שהיה דרך חשבון בנק שפתחנו שם כאשר הגענו לפלורידה (חברותיי החזירו לי את חלקם..)

לאחר ששבנו מהטיול בחזרה לפלורידה, גילתי שהחברה החזירה לי את כל הכסף לחשבון שלי, מסיבה לא ברורה.. התקשרתי אליהם כ-5 פעמים, פעמיים מתוכם קיבלתי מהם חוסר התייחסות, ואמרו שיתקשרו אליי בנוגע לדבר.. חיכתי כשבועיים לא חזרה תשובה. ובשלוש הפעמים האחרות פשוט לא ענו לי.. (יש לציין שלא נגענו בכסף כ3 חודשים) החלטתי לשלוח שאלה לרב, הרב ענה לי שאין צורך להחזיר את הכסף מאחר וזו חברה גויה ומאחר וניסנו כמה פעמים, וללא מענה מצידם..

וכך עשינו, בחודש יולי חזרנו כולנו לארץ (סגרתי את החשבון בנק שלי לפני שחזרתי..), לאחר כחודש מאז שחזרתי, מישהו מהקהילה שלי התקשר אליי (הוא עזר לנו בכל העניין של ההשכרה, הוא יצר עם החחברה קשר..) והוא אמר שהחברה מחפשת אותנו ודורשת את החוב בחזרה, והוא אמר להם שעזבנו את ארה"ב.. והם לא מוכנים לוותר.. (יש אפשרות לשלם דרך כרטיס אשראי בנאלואמי..)

אני טוענת שאנחנו צריכות להחזיר את החוב, וחברות שלי לא רוצות בכך..

רציתי לדעת מה הרב אומר בעניין?

סליחה על האורך הרב, פשוט זה סיפור קצת מורכב..

תודה מראש!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ברור שצריך "להחזיר" את החוב,

זה לא להחזיר אלא לשלם עבור מה שקבלתם.

בברכה,

דני ארגמן