קרי לילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/12/15 12:30 טז בטבת התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחור רווק ומידי פעם אני חווה קרי לילה

בימי החורף אני לא מסוגל להתקלח במים קרים ולכן אני רק מחליף בגדים

ומיד מתפלל שחרית, קורא תהילים ויוצא לעבודה.

האם ניתן לנהוג כך?

בנוסף, מה עליי לעשות עם אותם דברים אשר אני נוגע בהם במהלך היום בבית ובעבודה, עוד טרם המקלחת בערב? הכוונה היא למשל למכונית, לכסאות בבית ובעבודה עליהם ישבתי, ארנק, טלפון נייד ועוד כל מיני דברים שבאופן טבעי נוגעים בהם במהלך היום בבית ובעבודה.

דבר נוסף- אם איני טועה, קראתי כי לאחר שטיפות זרע מתייבשות הן אינן מטמאות עוד-כמה זמן לוקח עד שהן מתייבשות?

אם אני נוגע בידיים רטובות באותו מקום או חפץ שהספיקו כבר להתייבש מטיפות זרע- האם טיפות הזרע "קמות לתחיה" ושוב מטמאות?

תודה רבה על העזרה,

צחי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין צורך רק לקנח דהיינו שהמקום יהיה יבש, אפשר בנייר, טשיו ממחטה לחה וכדו', ולאחר שהמקום יבש אין שום צורך להחמיר בשום נגיעה. גם אם נגעת לפני ייבוש אין להחמיר בנגיעה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ