פרנסה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/15 12:57 יא בטבת התשעו

שאלה

שלום הרב עוזיאל אליהו.

אני איתן בן 15 מהרצלייה.

ולפני יום היה לי משחק כדורגל לקבוצה אחרת עם שופט והכל..

והפסדתי,וחשבתי עם חבר שלי על השחקני כדורגל למשל מסי ורונלדו...היה ב-yent סירטון על הבית של רונלדו והיה לו בית ממש כמו ארמון משהו מפחיד..

ושאלתי את עצמי: למה הקב"ה נותן להם לגויים לחילוניים שהם לא בכלל יודעים מזה שבת ואף פעם לא שמרו והם בטוחים בעצמם שאין אבא שבשמיים למעלה..שהוא מחליט על הכל..

אז למה בעצם הקב"ה נותן להם כזה הרבה כסף ומזל במקום לילדים שלו(שהם שומרים שבת שהם עושים מלא מצוות שמאמינים באמונה שלמה שהוא המחליט והוא אחד ויחיד שיכול לעשות הכל!

אני דתי רגיל..ואשמח לתשובה מלאה ותשובה שבאמת אני יבין אותה לגבי השאלה ששאלתי..

תודה והמשך יום נעים :)

תשובה

שלום יקירי

ראשית, אני מאחל לך הצלחה גדולה במשחקים, ולדעת גם לנצח וכמובן גם להפסיד.

אני כמובן לא יודע למה הקב״ה עושה דברים, אולם אני יכול לחשוב ביחד אתך:
כנראה, שהקב״ה הוא לא רק האלוהים של הדתיים.
הוא אלוהי העולם כולו.
והקב״ה דורש מכל אחד דרישות אחרות - הדבר תלוי לפי הרקע שלו, לפי המקום שהוא גדל בו, לפי הדברים שהוא עושה עם עצמו.
לכן, יכול להיות אדם שאינו שומר שום דבר, אולם הוא צמח במקום שבכלל לא לימדו אותו שום דבר על יהדות, והוא אדם ישר וטוב - וזה הרבה מאוד, והקב״ה מעניק לו דברים טובים גדולים.
ויכול להיות אדם שהוא שומר הרבה מצוות, אך התביעות ממנו הרבה יותר גדולות.
כל אחד לפי מה שהוא.
ואתה תעשה, את מה שאתה מיועד לו, ובעזרת ד׳ תצליח.

כל טוב