מעקה למדרגות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/12/15 12:46 יא בטבת התשעו

שאלה

יש לי מדרגות חיצוניות בכניסה לגינת הבית .

האם חלה חובת עשיית מעקה למדרגות אילו?

והאם צריך לברך?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם יכול להיות סיכון של נפילה מהמדרגות האלו ויכול ליפול אדם שם חייבים להתקין מעקה בברכה.

ראה דברי הרמב"ם שהועתקו כלשונם בשו"ע חושן משפט סימן תכ"ז

"אחד הגג, [ואחד כל דבר שיש בו סכנה ]וראוי שיכשל בו אדם וימות, כגון שהיתה לו באר או בור
בחצירו, בין שיש בהן מים בין שאין בהן מים, חייב לעשות להן חוליה גבוהה עשרה טפחים או
לעשות לה כסוי כדי שלא יפול בה אדם וימות. וכן כל מכשול שיש בו סכנת נפשות, מצות עשה
להסירו ולהשמר ממנו ולהזהר בדבר יפה יפה, שנאמר 'השמר לך ושמור נפשך'.
ואם לא הסיר והניח המכשולות המביאין לידי סכנה ביטל מצות עשה ועבר על לא תשים דמים".

גובה המעקה 10 טפחים לפחות(בין 80 ס"מ למטר)
ומברכים את הברכה בהברגת הבורג האחרון בהתקנת המעקה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.