ניקור בשוק טלה

חדשות כיפה רבני כושרות 22/12/15 13:28 י בטבת התשעו

שאלה

שמעתי בעבר מאיש מקצוע שבלתי אפשרי לנקר את גיד הנשה משוק טלה וגם להשאיר את בשר השוק. (כלומר, הניקור פוגע לגמרי בבשר)

בעצם, לפי דבריו אי אפשר באמת לאכול שוק טלה.

אשמח לקבל ביאור בעניין.

תודה מראש.

תשובה

יש מנהגים שונים בניקור בשר. מנהג של רוב האשכנזים היא שהם לא יודעים לנקר עגלים קטנים וצאן וכנראה זה המקור של אותו אדם שאמר לך את מה שהוא אמר. אבל לשאר העדות יש מסורות ברורות בנושא זה והם כן יודעים לנקר. שמעתי מאדם שמשפחתו הם "ירושלמס" והם מתלמידי הגר"א שעלו לארץ לפני כ-200 שנה שכשאר הגיעו לירושלים הם קבלו על עמצם את הניקור של הספרדים שהיו אז בארץ- אולם אין לי מקור כתוב שאני לציין אותו בענין זה.
גם שמעתי שהרב מרדכי אליהו זצ"ל התיר לאשכנזים לאכול מהניקור של מנקר תימני מפורסם מירושלים.