כשרות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/12/15 11:43 י בטבת התשעו

שאלה

שלום רב, למאסטר שף יצאה בסדרת קמחים שהם תערובצ מוכנה לאפיית לחם. אני יודעת שקמח במכיל בתוכו שמרים אי אפשר לנפות-ולכן היצרן מנפה אותו מראש , מכניס שמרים לתערובת ומוצר הסופי מונפק באריזת ניילון. אבל הקמחים האלה של מאסטר שף אינם באריזת ניילון ובכל זאת יש עליהם חותמת בד"צ. האם הם באמת כשרים לשימוש ללא ניפוי? כי הניפוי יוציא מתוכם את השמרים וכל מה שהכניסו לתערובת המוכנה. וגם אין עליהם הוראה שכתוב "יש לנפות את הקמח..." תודה

תשובה

שלום לך

אינני חושב שנכון שאענה על מוצר שרב אחר חתום עליו.

תתקשרי לבד"צ שהחותמת שלו מופיעה על המוצר ותשאלי אותם. (במקרים מסוימים חותמת עצמה היא זיוף והם אינם משגיחים. לכן גם מבחינה זו כדאי להתקשר ולברר)

בברכה
דוד לוי