טבילה ללא בלנית

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/12/15 13:24 ט בטבת התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום

לאור חוויותי המצטברות במהלך השנים הגעתי להחלטה כי אני מעוניינת לטבול ללא בלנית , לאחר שזכותי לפרטיות נרמסת שוב ושוב על ידי בלניות ולאחר תסכול מתמשך אני עייפה וכואבת , הנושא הזה מעיק עליי כמו עול ובפעם האחרונה יצאתי מהמקווה בדמעות ... ( וזו לא הפעם הראשונה..) דרך אגב גם מהמקווה ביישוב שלי לצערי הרב לא רוויתי נחת יש לי טראומה שבגללה פשוט עברתי לטבול במקווה במקום אחר

שאלתי היא האם אפשר לטבול במקווה ללא נוכחותה של בלנית?

בתודה מראש

אני

תשובה

שלום

בעבר היו מקרים של אי נעימות, ועל אף זאת את בוחרת להמשיך במצווה ובחובה הקדושה להטהר כפי ההלכה. אני מחזק את החלטתך זו.
עבודת השם טעונה מסירות ודבקות, ולכן על אף הקושי יש להמשיך לטבול במקווה עם בלנית, שמא לא תטבלי כראוי תחת המים (כפי שקורה פעמים רבות גם אצל נשים מנוסות ביותר).
תוכלי לחפש מקווה עם המלצות על יחס נעים ומיוחד, כך שהפגיעה לא תהיה גדולה.
אין לטבול ללא בלנית, גם אם יש אי נוחות בדבר.

בהצלחה