מלאכה בסוף שבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/12/15 08:29 ט בטבת התשעו

שאלה

"10318# ממתי מותר לעשות מלאכה בסוף שבת, האם מזמן יציאת השבת או מההבדלה?

******אתר כיפה - הרב גלעד שטראוס 07/12******

החל מיציאת שבת. צריך לומר ""המבדיל בין קודש לחול"" ואפשר לעשות מלאכה

******אבי סביליה 07/12******

לאור כך, אחדד את השאלה: נניח שאני רוצה לעשות מלאכה ביציאת שבת, אבל טרם עשיתי הבדלה אלא אעשה אותה עוד חצי שעה. האם אני מברך ""המבדיל בין קודש לחול"", עושה את המלאכה, ועוד חצי שעה עושה הבדלה מלאה ושוב מברך ""המבדיל בין קודש לחול"" ?

אם התשובה שמברכים פעם אחת על ""המבדיל בין קודש לחול"", מה לגבי שאר החלקים בהבדלה? כלומר אני עושה את כל החלקים למעט הברכה של ""המבדיל בין קודש לחול"" כי כבר אמרתי אותה ביציאת השבת לטובת ביצוע מלאכה כלשהי?

******אתר כיפה - הרב גלעד שטראוס 13/12******

עיין

https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?mesh=12/9/2015 9:31:24 PM

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בצאת שבת אומרים את המילים: "ברוך המבדיל בין קודש לחול".
מכאן מותר לעשות כל מלאכה.
(אסור לאכול או לשתות לפני ההבדלה).
לאחר שאתה מוכן להבדיל - עושים הבדלה - מילה במילה כפי שכתובה בסידור בלי להשמיט אף מילה.