עליה לתורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/15 08:17 ט בטבת התשעו

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב

שאלתי אם אני יכול לברך בימי שני וחמישי מתוך ג' אנשים העולים לתורה כאשר יש "בעל קורא", אדם השולט בטעמי המקרא, וקורא בקול בשביל ה"עולה לתורה" הקורא בלחש עמו.

ברצוני לציין שיש מניין,

אני עדיין לא שומר שבת,אלה התחלתי להתפלל באמצע השבוע כל יום תפילת שחרית

בתודה

שבוע טוב

צביקה

תשובה

שלום וברכה

כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת - אם אדם נמצא בתהליך של תיקון, והתחיל ללכת בנתיב התחברות לתורה ולמצוות - מקובל שהוא יכול לעלות לתורה, אף אם עדיין אינו שומר הכל.
רק במצב של מי שמורד בפרסהיא, ואינו נמצא בתהליך זה - אין להעלותו לתורה.

כל טוב וברוך הבא